Linda Hofman

consulent opleiding & ontwikkeling Noord-Brabant

Mijn naam is Linda Hofman, ik ben 25 jaar en ik kom uit Eindhoven. In het dagelijks leven werk ik voor het CDA Brabant en ben ik burgercommissielid in Eindhoven. Mijn eerste kennismaking met het Steenkampinstituut (SI) was doordat ik in 2011-2012 zelf de CDA Talent Academie heb gevolgd. Een erg leuke ervaring waar ik veel kennis over het christendemocratisch gedachtegoed en ervaring met debatteren, presenteren en omgaan met de media heb opgedaan. Daarnaast heb ik er  een leuk netwerk aan  overgehouden. Ook heb ik in 2012 een kort opleidingstraject om campagnecoach te worden doorlopen. 

Als steunpunt van het CDA Brabant mag ik nu ook de cursussen en trainingen voor de Brabantse CDA’ers gaan organiseren, iets wat me als oud-student  natuurlijk erg aan het hart gaat. Mijn ambitie is om opleiding en training in Brabant weer op de kaart te zetten en passende opleiding aan te bieden aan de verschillende doelgroepen binnen het CDA, zoals (kandidaat-)raadsleden, (kandidaat-)wethouders, actieve CDA-leden en afdelingsbestuurders.

We bieden nu al een aantal cursussen en trainingen uit het opleidingsaanbod van het SI aan en zullen daarnaast ook vraaggestuurd werken. Zo organiseren we na de vakantie bijvoorbeeld een cursus voor de lokale afdelingen/ webmasters over het werken met de website, omdat blijkt dat veel afdelingen daar moeite mee hebben. 
De campagne krijgt natuurlijk ook de volle aandacht. We  zijn al van start gegaan om in samenwerking met de campagnespecialisten die de CDA Campagne Academie hebben gevolgd, een aantal cursussen over campagnevoeren en "hoe presenteer ik me als lijsttrekker/kandidaat"te organiseren.

Kortom, op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 komt er een boeiende opleidingsperiode aan, met een focus op campagnetrainingen en cursussen voor kandidaat-raadsleden en kandidaat-wethouders.  Een drukke periode, maar wel één om naar uit te kijken.

Het actuele opleidingsaanbod in de provincie Noord-Brabant kunt u hier vinden.  Daar kunt u zich ook online aanmelden voor een cursus of training. Heeft u vragen over een cursus of training, neemt u dan gerust contact met mij op via brabant.si@cda.nl of 073-68 12 174 of 06 - 42 89 23 31.

 

 

E: brabant.si@cda.nl
T: 06-36175719

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.